Varnost
Uporabljamo ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih in drugih zaupnih podatkov. Če ste obiskovalec spletne strani octopus-d2d.si, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Pri Octopus D2D d.o.o. se zavezujemo k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov vseh uporabnikov vseh storitev, ki jih zagotavlja, v skladu s predpisi s področja varstva osebnih podatkov, ki veljajo v Republiki Sloveniji.

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile možne brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, tako se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več – kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev, pomagajo pri zbiranju raznih statistik o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Z uporabo piškotkov zbiramo naslednje podatke obiskovalcev spletnih strani:

informacije o napravi (vrsta, znamka in tip);
informacije o operacijskem sistemu (vrsta in verzija);
informacije o spletnem brskalniku (vrsta in verzija);
informacije o nastavitvah zaslona (npr. resolucija);
informacije o jezikovnih nastavitvah;
informacije o straneh, ki so bile prikazane.
Tehnične informacije o napravi in programski opremi zbiramo zaradi zagotavljanja kakovostnega in jezikovno ustreznega prikaza spletnih strani. Informacije o straneh, ki so bile prikazane, zbiramo za potrebe analitike, ki nam omogočajo izboljševanje vsebin in uporabniške izkušnje. Obiskovalca spletnih strani zgolj z uporabo teh podatkov ni mogoče identificirati.

Z uporabo piškotkov poleg zgoraj navedenih podatkov, ki jih zbira o obiskovalcih spletnih strani, zbira tudi naslednje osebne podatke obiskovalca:

IP naslov;
podatke o lokaciji oziroma vstopni točki dostopa do interneta.
Te podatke zbiramo za potrebe identifikacije uporabnika.